Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuostabus „ministriškas“ tortas: sužavės švelnia tekstūra ir sodriu skoniu.

Ingredientai:

Ingredientai:

  • Aguonos – 1 stiklinė
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Cukrus – 1 puodelis
  • Kefyras – 1 stiklinė
  • Miltai – 1 stiklinė
  • Soda – ¾ šaukštelio. (NEgesinti)

Kremui:

  • Kondensuotas pienas – 1 skardinė
  • Sviestas (minkštas) – 200 g
  • Kakava – 4 šaukštai.

Forma:

  • Apvalus, skersmuo 22-23 cm.

Paruošimas:

  • Dieną prieš kepimą į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite aguonas ir gerai išmaišykite. Palikite mišinį šaldytuve per naktį.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Išimkite mišinį iš šaldytuvo. Suberkite cukrų, kefyrą, išsijotus miltus ir sodą (NEgesinkite). Išmaišykite iki vientisos masės.
  • Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.
  • Kepimo indą įdėkite į karštą orkaitę 5 minutėms, kad sušiltų.
  • Keptuvę ištepkite aliejumi (dugną galima padengti pergamentu) ir išpilkite ⅓ tešlos.
  • Kiekvieną pyragą kepkite 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  • Gatavus pyragus atsargiai perkelkite į groteles ir atvėsinkite.
  • Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, kondensuotą pieną ir kakavą. Plakite, kol gausis šviesiai rudas kremas.
  • Pyragai yra gana tankūs, todėl, kad geriau išmirktų, pradurkite juos peiliu arba padarykite negilius įpjovimus (1 cm, ne iki galo).
  • Tepkite pyragus kremu, tolygiai paskirstydami jį tarp sluoksnių.
  • Papuoškite tortą pagal pageidavimą.
  • Tortą dėkite į šaldytuvą bent nakčiai, kad gerai išmirktų.

Gero apetito!

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas