Ingredientai:
Ingredientai:
- Aguonos – 1 stiklinė
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Cukrus – 1 puodelis
- Kefyras – 1 stiklinė
- Miltai – 1 stiklinė
- Soda – ¾ šaukštelio. (NEgesinti)
Kremui:
- Kondensuotas pienas – 1 skardinė
- Sviestas (minkštas) – 200 g
- Kakava – 4 šaukštai.
Forma:
- Apvalus, skersmuo 22-23 cm.
Paruošimas:
- Dieną prieš kepimą į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite aguonas ir gerai išmaišykite. Palikite mišinį šaldytuve per naktį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Išimkite mišinį iš šaldytuvo. Suberkite cukrų, kefyrą, išsijotus miltus ir sodą (NEgesinkite). Išmaišykite iki vientisos masės.
- Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.
- Kepimo indą įdėkite į karštą orkaitę 5 minutėms, kad sušiltų.
- Keptuvę ištepkite aliejumi (dugną galima padengti pergamentu) ir išpilkite ⅓ tešlos.
- Kiekvieną pyragą kepkite 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
- Gatavus pyragus atsargiai perkelkite į groteles ir atvėsinkite.
- Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, kondensuotą pieną ir kakavą. Plakite, kol gausis šviesiai rudas kremas.
- Pyragai yra gana tankūs, todėl, kad geriau išmirktų, pradurkite juos peiliu arba padarykite negilius įpjovimus (1 cm, ne iki galo).
- Tepkite pyragus kremu, tolygiai paskirstydami jį tarp sluoksnių.
- Papuoškite tortą pagal pageidavimą.
- Tortą dėkite į šaldytuvą bent nakčiai, kad gerai išmirktų.
Gero apetito!