Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokiame tirpale lapkritį mirkyti svogūnų rinkinius, kad jie išgyventų žiemą?

Žieminių svogūnų sodinimas prieš žiemą yra svarbus žingsnis sodininkams, norintiems gauti turtingą derlių. Jei oro sąlygos leidžia, sodinimas tęsiamas iki vėlyvo rudens. Viena sėkmingo svogūnų žiemojimo paslapčių yra tinkamas sodinamosios medžiagos apdorojimas. Pamirkydami rinkinius prieš sodinimą, svogūnėliai gali išgyventi šaltaisiais mėnesiais ir sumažina ligų riziką. Mes jums pasakysime, ką turėtumėte pamirkyti straipsnyje.

Kodėl prieš sodinimą svarbu pamirkyti svogūnus?

Patyrę sodininkai teigia, kad svogūnų apdorojimas prieš sodinimą leidžia:

  • dezinfekuoti sodinamąją medžiagą;
  • apsaugoti svogūnėlius nuo kenkėjų ir ligų;
  • stiprinti augalų imunitetą;
  • Skatinkite didesnių, sveikesnių galvų augimą.

Procedūra trunka labai mažai laiko, tačiau rezultatas yra įspūdingas. Svarbiausia yra pasirinkti tinkamą sprendimą ir laikytis rekomendacijų.

Geriausi svogūnų mirkymo sprendimai

Štai trys įrodyti būdai, kaip paruošti sodinukus sodinti žiemą:

Pelenų tirpalas
Pelenai – universali priemonė, kuri ne tik dezinfekuoja, bet ir tarnauja kaip natūrali trąša.

  • Paruošimas: stiklinę medžio pelenų ištirpinkite 5 l vandens.
  • Kaip mirkyti: panardinkite lemputes į tirpalą 10 minučių.

Soda
Soda veiksmingai kovoja su grybelinėmis ligomis.

  • Paruošimas: 1 valgomąjį šaukštą sodos atskieskite 10 litrų vandens.
  • Kaip mirkyti: laikykite sėklą tirpale 15 minučių.

Margantsovka
Tai klasikinis dezinfekantas, žinomas dėl savo gebėjimo naikinti patogenus.

  • Kaip paruošti: paruoškite sodriai rausvą kalio permanganato tirpalą.
  • Kaip mirkyti: 5 minutes padėkite svogūnėlius į tirpalą.

Svarbūs procedūros niuansai

  • Svogūnų nemirkykite ilgai, ypač rudenį. Ilgalaikis tirpalo poveikis gali sukelti priešlaikinį sudygimą, o tai padidina svogūnėlių žūties šalčio riziką.
  • Pagrindinis rudeninio mirkymo tikslas – greita dezinfekcija , o ne augimo skatinimas.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas