Ingredientai
- 180 g nuluptos cukinijos sutarkuokite ir gerai nuspauskite drėgmės perteklių.
- ½ arb. šaukštelio druskos
- 2 kiaušiniai
- 150 ml kefyro
- 1 puodelis kvietinių miltų
- ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
Paruošimas
- Cukiniją sutarkuokite vidutinės rupumo tarka, sudėkite į dubenį, įberkite druskos ir palikite 20 minučių.
- Nusausinkite išsiskyrusias sultis, lengvai nuspausdami cukinijų masę.
- Į išspaustas cukinijas įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir vėl viską gerai išmaišykite.
- Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir leiskite tešlai pastovėti minutę.
- Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies ir sudėkite tešlos porcijas (apie 2–3 šaukštus).
- Kepkite cukinijų blynelius po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos.
Skanaus!