Kuo pakeisti brangią lašišą
Lašiša turi labai panašių savybių kaip ir kita žuvis, kuri pastaruoju metu nebuvo tokia madinga.
Faktas yra tas, kad dirbtinėmis sąlygomis auginama lašiša neturi tokių pačių naudingų savybių kaip laukinė lašiša.
Tačiau yra ir kita mažiau populiari žuvis, kuri taip pat turi labai panašių savybių kaip lašiša , o kaina – daug prieinamesnė.
Ančiuviai ir sardinės yra žuvys, vadinamos pakrantės žuvimis, nes jos sugaunamos prie krantų, o ne atviroje jūroje, ir maistiniu požiūriu labai panašios į lašišą, nes jose yra dar daugiau omega-3 riebalų rūgščių.

Šie kiekiai, lašišų atveju, yra artimi 2,2 gramo 100. Skumbrės ir stauridės pasižymi panašiomis savybėmis, tačiau čia išryškėja kainos skirtumas.
Ančiuvių ir sardinių kaina yra perpus mažesnė nei lašišų, ir tai priklauso nuo gyvūnų gaudymo būdo ir kilmės vietos.
Kodėl sardinės tokios sveikos?
Omega-3 riebalų rūgščių (EPA ir DHA) šaltinis
Tai bene svarbiausias sardinių privalumas. Omega-3 rūgštys yra būtinos organizmui, nes jis pats jų pasigaminti negali. Jos atlieka pagrindinį vaidmenį:

Širdies ir kraujagyslių sveikata
Jie mažina „blogojo“ cholesterolio (MTL) ir trigliceridų kiekį kraujyje, neleidžia susidaryti kraujo krešuliams, mažina kraujospūdį ir mažina aterosklerozės, širdies priepuolio bei insulto riziką.
Uždegimo mažinimas
Omega-3 riebalų rūgštys pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, kurios padeda kovoti su lėtiniu organizmo uždegimu, kuris yra daugelio ligų, įskaitant artritą, priežastis.
Smegenų ir nervų sistemos funkcijos
Jie yra būtini normaliam smegenų vystymuisi ir funkcionavimui, gerina kognityvines funkcijas, atmintį ir koncentraciją, taip pat gali padėti kovoti su depresija ir nerimu.

Akių sveikata
Padeda išvengti su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos.
Didelis baltymų kiekis
Sardinės yra puikus aukštos kokybės baltymų šaltinis, kuris yra būtinas audinių statybai ir atstatymui, fermentų ir hormonų gamybai bei raumenų masės palaikymui.
100 g sardinių gali turėti daugiau nei 20 g baltymų, o tai padengia didelę dienos normos dalį.
Daug vitamino D
Tai vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose yra didelis kiekis vitamino D, kuris yra labai svarbus sveikatai.