Sudedamosios dalys:
- Kopūstai – 500 g
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnas — 1 vnt.
- Druska – 1,5 šaukštelio.
- Kefyras — 400 ml
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Soda – 1 arb. šaukštelis.
- Miltai – 300 g
Paruošimas:
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Susmulkinkite kopūstą.
Keptuvėje pakepinkite svogūną.
Sudėkite morkas, virkite, kol suminkštės.
Sudėkite kopūstus, troškinkite po dangčiu, kol suminkštės, įberkite druskos (apie ½ arb. šaukštelio) ir išmaišykite.
Į kefyrą įmuškite kiaušinį, įpilkite druskos, sodos ir išmaišykite.
Suberkite miltus ir minkykite storą tešlą.
Į tešlą įmaišykite troškintus kopūstus ir daržoves.
Įkaitintoje keptuvėje su lašeliu augalinio aliejaus apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Virkite uždengę.
Patarimas: Paplotėliai skanūs tiek karšti, tiek šalti. Puikus pasirinkimas užkandžiui, pietums ar vakarienei!
Skanaus!