Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Medaus irisai: mano vaikų mėgstamiausi saldainiai

Ingredientai (72 vnt.):

300 g cukraus
120 g medaus
120 g sviesto
250 ml riebios grietinėlės arba grietinės

Paruošimas:

Sumaišykite medų ir cukrų puode, uždėkite ant silpnos ugnies. Užvirinkite ir virkite, kol pasirodys gintaro spalva, maždaug 7–10 minučių.

Palaipsniui įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir supilkite karštą grietinėlę.

Virkite, kol pasieksite norimą konsistenciją. Patikrinkite pasirengimą: užlašinkite kelis lašus mišinio ant šalto paviršiaus, leiskite sukietėti ir patikrinkite, ar konsistencija tinkama.

Kepimo skardą arba kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (gerai ištepkite riebalais, kad saldainiai nepriliptų). Supilkite mišinį ir leiskite atvėsti, bet ne visiškai.

Minkštą irisą peiliu supjaustykite kvadratėliais ir leiskite jam visiškai atvėsti. Jei norite, galite jį supakuoti į pergamentą arba celofaną (pavyzdžiui, supjaustytą kepimo rankovę).

Skanaus!

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas