Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausi pusryčiai: purūs cukinijų blynai

Ingredientai

  • 180 g nuluptos cukinijos sutarkuokite ir gerai nuspauskite drėgmės perteklių.
  • ½ arb. šaukštelio druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 150 ml kefyro
  • 1 puodelis kvietinių miltų
  • ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus

Paruošimas

  1. Cukiniją sutarkuokite vidutinės rupumo tarka, sudėkite į dubenį, įberkite druskos ir palikite 20 minučių.
  2. Nusausinkite išsiskyrusias sultis, lengvai nuspausdami cukinijų masę.
  3. Į išspaustas cukinijas įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir vėl viską gerai išmaišykite.
  5. Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir leiskite tešlai pastovėti minutę.
  6. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies ir sudėkite tešlos porcijas (apie 2–3 šaukštus).
  7. Kepkite cukinijų blynelius po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas