Paruošimui mums reikės: 1 nepilnos stiklinės miltų, 2 kiaušinių, druskos pagal skonį, pipirų mišinio pagal skonį, žuvies (vištienos) prieskonių pagal skonį, 1 stiklinės šviesaus alaus.

Šakute išplakite kiaušinius, druską, prieskonius ir supilkite alų bei persijotus miltus.
Maišykite iki vientisos masės, kad neliktų gumulėlių.

Nuvalytą ir nuplautą žuvį (vištienos filė) supjaustykite porcijomis, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Į keptuvę įpilkite bent 1 cm aliejaus ir įkaitinkite.
Žuvį arba vištieną pamirkykite tešloje ir kepkite iki auksinės rudos spalvos, uždėkite ant rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, ir patiekite!